ЯНУАРИ 2021

Уважаеми читатели, честита нова 2021 година! Радвам се, че идва още една година, в която можем да изразим нашето доверие в Бога и да разчитаме, че Той няма да ни остави, но ще продължи да ни води по Своите пътеки (Исая 26:7).

Измина трудна година. Предстои една неизвестна. През изминалата стъпвахме много внимателно, за да не събудим звяра, наречен Covid-19. Нека през тази да не стъпваме на сляпо. Нека тя да бъде светла година и да премине под прожектора на Библията – светлината за живота на човека.

Пред вас е новият първи брой на вестник Зорница за тази година. В него ще можете да се срещнете с най-различни статии, размишления, даже и стихове.

Тази 2021 г. се навършват 150 години от отпечатването в Цариград на първата протестантска Библия. Тя е и първата Библия на новобългарски език. Вестник Зорница няма да пропусне тържествата около този празник. Ние също празнуваме: 135 години от първия брой на вестника, отпечатан през януари 1876 г. 

Нашият вестник ще бъде пъстър през цялата година. Няма да липсват нито статиите, нито проповедите, нито насърченията и размишленията. В него ще се срещнем и с много вътрешни борби и духовни победи на хора, живели заради вярата си. Но това предстои.

В настоящия брой ще намерите хубава статия за Неофит Рилски, за първото християнско радио, за това, какво всъщност означава празникът Богоявление и много други.

Няма да ви напомням, че ще е хубаво не само да четем, но и да разпространяваме Зорница. Абонирайте ваши приятели! Със сигурност ще бъдат много благословени! А вие ще имате награда!

Мирна и здрава нова година!