ЯНУАРИ-2019

Уважаеми читателю,

Честита Нова година! Нека тя да бъде благословена за всяко едно твое начинание. Дано Бог отговори на всяка твоя молитва. Да ти даде възможност да се приближиш още повече към Него!

Сигурно си спомняш онази история за сина на цар Соломон – Ровоам. Тя е записана в III Царе 12 глава. Соломон не е вече между живите, а Ровоам току що се е възкачил на престола. При него идва царският враг Еровоам, повел след себе си доста народ. Хората се бунтуват. Недоволни са от непосилните данъци, с които ги е облагал царят приживе. Предлагат на Ровоам да ги намали поне малко. Монархът трябва да се посъветва с някого. Той си избира две групи съветници – тези, които са служили като такива при баща му, и група младежи, с които той е по-близък. Мъдрите хора предлагат той да се съгласи с народа, а младежите – да му увеличи още данъците. За съжаление, Ровоам се съгласява със съвета на своите връстници и така царството се разделя на две.

Сигурно, уважаеми читателю, през 2021 г. ще имаш нужда от съвет, от насърчение, от увещание. Отгърни страниците на вестник „Зорница”. Там безспорно ще намериш мъдри слова – думи, които ще те обогатят, които ще ти дадат правилен съвет; статии, в които няма да откриеш само информация, но такива, които ще докоснат сърцето ти. Знаеш ли защо? Защото авторите влагат именно сърцето си, когато пишат за „Зорница”.

Можеш да направиш и още нещо. Можеш да споделиш и с някой друг какво си прочел и преживял със „Зорница”. Сигурно има хора, които познаваш, на които им трябва такъв другар. Сприятели ги със „Зорница”. Ще направиш едно наистина добро дело.

На добър час и Божии благословения!